#foodreviews – Episodul 1 – Spoon (Lotus)

După ce în episodul pilot am mâncat junk-food ca voi să nu fiţi nevoiţi să o faceţi e timpul să trecem şi la ceva mâncare, deci episodul 1 va fi despre Spoon, ştiţi voi, restaurantul ăla din Lotus.

Şi aici cred că ar fi prima şi principala problemă, nu îmi plac restaurantele din mall-uri, sigur, sunt convenabile uneori pentru că dacă ai obosit şi ţi s-a făcut foame după shopping şi nu ai chef de pizza la felie din food court e binevenit un restaurant, dar totuşi…. parcă nu aş vrea să intru într-un mall ca să iau cina. E aproximativ la fel ca şi cum ai plasa un bordel într-o biserică.

Cu toate acestea, tocmai datorită faptului că e la îndemână dacă oricum eşti în mall la cumpărături, pot spune că am mâncat (aproape) toate preparatele din meniul spoon. Recenzia se va referi strict la ce am mâncat weekendul trecut dar să zicem că părerile mele ţin cont de experienţele anterioare.

Desi au incercat sa creeze o atmosfera cat mai intima si sa se izoleze cumva de restul mall-ului, tot treci prin food court pana la ei, categoria restaurantului e tot un compromis intre ceva ce promite high-end dar la preturi accesibile. Oricum, rezultatul final e acceptabil, nu e alegerea ideala pentru o cina romantica dar dupa shopping merge o masa acolo.

Servirea

În general bună, personal politicos, relativ prompt chiar şi atunci când restaurantul e aglomerat (bine, uneori bucătăria e mai lentă şi poate dura mai mult dar berea vine destul de repede), apropo de băutură unicumul (şi jaegerul cred) şi berea sunt aduse în pahare scoase de la congelator, nu prea am ce să le reproşez. Poate doar faptul că sunt mai mulţi chelneri şi prea puţine chelneriţe sexy, dar poate ăsta e un semn că economia merge bine, mulţumesc Ponta :(.

Aperitiv – Guacamole servit alături de brânză feta marinată cu roşii uscate şi măsline, servit cu piadină.

11187219_865736146825036_6764528430407064997_o(foto: Spoon) – a mea a ieşit ca pixul

Aperitivele sunt destul de variate, au fost momente când am ajuns acolo fără să fiu foarte flămând şi am comandat două aperitive fără fel principal… asta pentru că sunt rebel badass şi îmi place să strivesc regulile cu bocancii… şi pentru că aperitivele lor sunt în general bune.

Dar să revenim la Guacamole-ul din poză, prezentarea e drăguţă, guacamole-ul e corect făcut dar…. fad… e un sos la naiba, cu ăsta ar trebui să dai gust unui alt fel de mâncare care nu are un gust pregnant, trebuie să aibă caracter, să te lovească un pic, acesta din imagine deşi corect preparat nu e nici sărat, nici acru, nici picant, e aşa… neutru. E adevărat că e servit alături de chestii destul de sărate/aromate (brânză feta, măsline, roşii uscate) şi astea mai salvează situaţia, dar aş fi preferat să fie guacamole-ul vedeta farfuriei, nu doar o pastă de avocado care e garnitură la feta, măsline şi roşii deshidratate…

Cu toate astea nu e rău, dacă ai grjă ca fiecare îmbucătură să aibă suficiente ingrediente pe lângă guacamole e chiar bunicică, nu e prima oară când comand aşa ceva şi probabil nici ultima, per total e o mâncare bună, doar că e ca un cântăreţ care are potenţial dar decide să nu îl folosească, ar fi putut fi un aperitiv perfect… dar e nevoie de mai mult curaj… încă un pic de sare, mai multă zeamă de limetă, poate niste ardei iute, nu ştiu, orice care să îi dea personalitate şi era perfect.

Fel principal – Doradă al forno, risotto cu creveţi şi chilly servit cu sos de peşte.

IMG_20160103_175230

Despre peşte nu sunt foarte multe de spus, peşte făcut la cuptor, nu am găsit oase în el, gătit corect, am fost impresionat însă de orez şi sos. Orezul era foarte pufos, nelipicios, nu ştiu dacă se încadra la “risotto” dar era un orez cu legume bun, nu era atât de cremos ca un risotto clasic dar nici nu cred că ar fi mers în acest preparat, legumele al dente, foarte reuşite… iar sosul… sosul era chiar foarte foarte bun şi se potrivea bine cu orezul şi peştele (ştiu, peşte cu sos de peşte sună redundant, dar până la urmă şi gravy-urile sunt făcute tot din oasele animalului care e în farfurie).

Practic ar fi fost o farfurie perfectă… dacă omiteau creveţii. Din păcate au vrut să dea un aer mai luxos preparatului şi nu i-au omis. Ba chiar se regăseau două tipuri de creveţi în farfurie, unii minusculi care se ascundeau prin orez (nu aveau absolut nici un rol, nici un gust, nu aduceau plus valoare preparatului, am apreciat mult mai mult legumele) şi încă un crevete de dimensiune normală ce stătea stingher pe marginea farfuriei, ăsta era gumos spre necomestibil. Păcat. Aş fi preferat să renunţe la creveţi, erau suficiente elemente în farfurie pentru un fel principal reuşit, nu era nevoie de creveţi, sau cel puţin nu în forma asta. Oricum, chiar şi aşa farfuria a fost una reuşită, sosul de peşte merită încercat (ok, pentru cine nu a mai mâncat sos de peşte poate trebuie să precizez că acesta… are gust şi miros… DE PEŞTE… deci s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, dar mie mi-a plăcut mult).

Concluzie:

Trecând peste faptul că e “restaurant de mall” şi asta strică puţin atmosfera, servirea e foarte bună, mâncarea e bună (rar am mâncat prost acolo, uneori a fost mediocru poate, dar am avut şi surprize extrem de plăcute), de revenit. Recomandări: aperitivele (toate), vită (dacă vreţi mediu cereţi în sânge, în general au tendinţa de a găti puţin mai mult decât trebuie vita), pizza.

Note:

– Servire: 9/10
– Aperitiv: 7/10 (ar fi fost lejer de 8-9 cu puţin mai mult curaj la guacamole)
– Fel principal: 8/10 (ar fi meritat 9 dacă nu erau creveţi)
– Raport calitate/preţ: 8/10 (aperitivul a fost 14 RON iar felul principal 32)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s